Over deze blog

Als je een echte wielerfan bent is dit precies de goede plek. Iedereen die hier komt deelt de liefde voor de fiets op een bepaalde mani er. Er valt natuurlijk enorm veel te vertellen over fietsen in het algemeen. Maar zeker het professionele wielrennen is enorm interessant, want ondanks dat het seizoen er nagenoeg op zit, wil dit niet zeggen dat er niet meer dan voldoende te vertellen is.

Wat is het voordeel als het seizoen er bijna op zit? Dat er al snel een nieuw seizoen voor de deur zal staan. Hierin zal het voorjaar weer spectaculair gaan worden, net als de grote rondes. Omdat de strijd voor veel wedstrijden weer helemaal open gaat liggen is het boeiend om te zien wat er precies van gaat komen. Daarnaast was er de smaakmakende overstap van ronderenner Tom Dumoulin van Sunweb naar het team van Jumbo-Visma. Daar rijden al een aantal uitstekende klassementsrenners in rond, dus het is afwachten hoe het team precies de kaarten uit gaat spelen.

Onderwerpen op deze blog

Om zoveel mogelijk liefhebbers van het fietsen aan bod te laten komen wordt op deze blog uitgebreid verteld over allerlei onderdelen van het fietsen. Zo zul je als fan graag willen lezen wat er allemaal gebeurd is tijdens de laatste Tour de France, die uiteraard weer vol spektakel en onverwachte wendingen zat. Daarom beschrijven wij deze uitgebreid. Minstens net zo interessant is het natuurlijk om een blik vooruit te werpen en te zien wat de nabije toekomst ons als wielerfans zal gaan brengen.

Voor je het weet is het weer april en staan immers de voorjaarsklassiekers alweer voor de deur. Wie houdt er nu niet van prachtige koersen als Luik-Bastenaken-Luik of Parijs-Roubaix? Het mooie is dat iedere wedstrijd in het voorjaar een geheel eigen karakter heeft. Daardoor is niet iedere renner even geschikt om deze koersen te winnen. Als dit echter wel lukt weet je zeker dat je een plekje verdiend tussen de echte legendes. De koersen zijn enorm lang en zwaar, waardoor je gewoon een uitstekende dag zult moeten hebben voor een goede kans op een overwinning. Heb je deze niet, dan kan het een barre tocht worden waar geen einde aan lijkt te komen. Alles moet dus precies op de plek gaan vallen.

Interessante artikelen

Er wordt zeker weten aandacht besteed aan de Olympische Spelen van volgend jaar. Omdat deze inmiddels niet meer ver weg is, is het leuk alvast een blik vooruit te werpen. Daarbij komen alle disciplines op de fiets uitgebreid aan bod. Zo krijgt iedere toeschouwer gelijk een goed idee van wat er allemaal te zien is tijdens het grootste sportevenement ter wereld in de Japanse hoofdstad. Als echte liefhebber wordt dit zeker weten smullen geblazen op elk onderdeel.