Jumbo-Visma gaat de strijd aan met Team Ineos

Als we het over een interessant duel hebben de komende jaren dan is dat wel de strijd tussen Team Ineos en Jumbo-Visma. Door een interessante overgang zal deze alleen maar intenser worden. Het was de laatste jaren steevast Team Ineos, het voormalige Sky, dat de overwinningen aan elkaar wist te rijgen. Zo wist men de laatste drie jaar de Tour de France, toch wel de grootste koers ter wereld te winnen. Het fascinerende was dat ze dit deden met drie verschillende renners. Dit waren respectievelijk Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal, die de eerste Colombiaan werd die de Tour op zijn naam wist te schrijven.

Jumbo-Visma

De mannen van Jumbo-Visma hebben een super jaar achter de rug. Dit kwam mede doordat Steven Kruijswijk het podium haalde in de Tour de France en Primoz Roglic de Vuelta de Espana wist te winnen. Maar er was meer. Zo reed Mike Teunissen een aantal dagen in de Gele Trui in de Tour de France omdat hij de eerste etappe wist te winnen. Als klap op de vuurpijl won ook Dylan Groenewegen een rit en werd de ploegentijdrit gewonnen. Zo was vooral de eerste week een daverend succes.

Al kwam het beste nieuws misschien nog wel vanaf de transfermarkt, want in de loop van het seizoen werd bekend dat Tom Dumoulin zijn werkgever, Team Sunweb gaat verruilen voor Jumbo-Visma. Daardoor heeft het team naast Primoz Roglic en Steven Kruijswijk nu drie uitstekende ronderenners. Het is interessant om te zien of men dit jaar alles op het eindklassement gaat gooien in de grote rondes of ook de sprinters kansen blijft geven. Deze zijn namelijk ook erg goed in vorm geweest dit seizoen.

Team Ineos

Er hangt veel van het herstel van Chris Froome af. Als hij weer helemaal de oude weet te worden is de ploeg misschien wel sterker dan ooit. Net als de concurrenten van Jumbo-Visma heeft men dan drie ijzers in het vuur om mee te kunnen winnen. Dat er dan een prachtig duel tussen de besten van beide ploegen gaat volgen lijkt zeker niet uitgesloten. Reden genoeg om te watertanden bij de gedachte aan de mooiste wedstrijden van volgend jaar.