Fiets disciplines op de Olympische Spelen

De Olympische Spelen staan al bijna weer voor de deur. Volgend jaar, in 2020, is het weer zover. Dan vormt de Japanse miljoenenstad Tokio het decor voor het grootste sportevenement ter wereld. Zoals altijd het geval is bij de Spelen komen de beste atleten ter wereld samen om te strijden om de medailles. Er zijn vele onderdelen die met fietsen te maken hebben, waarvan hieronder een overzicht volgt.

Als echte fan is het een enorm feest om de Olympische Spelen van dichtbij te volgen. Er zijn enorm veel sporten die voorbij komen. Wanneer je kennis van zaken hebt kun je deze natuurlijk gebruiken. Zo zet je op de grote goksites overal in op jouw favoriete sporten en evenementen. Nog leuker is het om via Unibet Live een wedstrijd rechtstreeks te volgen. Tijdens de wedstrijd kun je blijven inzetten op het verloop hiervan. Zo beleef je alles nog intenser en kun je er aan het eind van de rit mooi wat aan over houden.

Mountainbike

Sinds de spelen van 1996 in Atlanta is het onderdeel Crosscountry op de mountainbike opgenomen als onderdeel. Het is steevast spannend om te zien en staat garant voor een mooie wedstrijd.

BMX

BMX is de nieuwste fiets discipline op de Spelen. Deze werd namelijk voor het eerst afgewerkt in 2008. Het onderdeel Freestyle Park komt daar op de Spelen in Tokio voor het eerst bij. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de BMX wereld. Doordat er meer onderdelen op de Spelen zijn wordt deze steeds competitiever. Dit is alleen maar goed voor de toekomst van de sport.

Baan

Het onderdeel met veruit de meeste disciplines is het baanwielrennen. Dit zal er in totaal maar liefst 12 hebben op in 2020 waarbij zowel mannen als vrouwen ruim aan bod komen. Vanuit Nederland zijn er altijd een aantal mannen en vrouwen die elke vier jaar weer afreizen om deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Weg

De wegwedstrijd is toch wel een beetje het onderdeel waar het om draait. Zowel bij de mannen als de vrouwen is het een spectaculair onderdeel met de beste wielrenners ter wereld. Daarnaast wordt er ook nog een tijdrit verreden.